Стопгрч | Натусана

Додатоци во исхрана

Таблети

Стопгрч

310ден

Стопгрч преставува комплексен препарат на магнезиумот со нутритивно делување. Идеална комбинација на внимателно избалансирани состојки – магнезиум, калиум и витамин Б6. Содржи и витамин Е кој го дополнува делувањето. Состојките содржани во Стопгрч делуваат заеднички во постигнување на задоволителен ефект.

 

-+

Product Info Tabs

Опис

Што може да предизвика грчеви?

Недостаток на минерали

Електролитен дисбаланс

Прекумерна физичка активност

Прегревање и дехидрација

Долготрајно седење

Стопгрч преставува комплексен препарат на магнезиумот со нутритивно делување. Идеална комбинација на внимателно избалансирани состојки – магнезиум, калиум и витамин Б6. Содржи и витамин Е кој го дополнува делувањето. Состојките содржани во Стопгрч делуваат заеднички во постигнување на задоволителен ефект.

Магнезиумот и калиумот придонесуваат за нормална мускулна функција.

Магнезиумот, калиумот и витаминот Б 6 придонесуваат за нормална функција на нервниот систем.

Магнезиумот и витаминот B6 придонесуваат за нормален енергетски метаболизам, нормална психолошка функција и придонесуваат во намалувањето на заморот и исцрпеноста.

Витаминот Е придонесува во заштитата на клетките од оксидативен стрес.

Една таблета Стопгрч содржи:

магнезиум – 50 mg

калиум- 70 mg

витамин Б6 -1 mg

витамин Е- 5 mg

Пакување: 50 филм таблети (блистер 5 x 10)/кутија.