Невраксил капсули | Натусана

Додатоци во исхрана

Kапсули

Невраксил капсули

455ден

Невраксил е додаток на исхрана кој содржи комплекс на витамини Б3 (ниацин), Б1 (тиамин), Б6, Б12, фолна киселина; магнезиум; женшен (Panax ginseng) и уридин 5-монофосфат.

Придонесува за нормална функција на периферниот нервен систем.

-+

Product Info Tabs

Опис

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Да не се употребува како замена за разновидна и избалансирана исхрана и здрав начин на живот!

Невраксил е додаток на исхрана кој содржи комплекс на витамини Б3 (ниацин), Б1 (тиамин), Б6, Б12, фолна киселина; магнезиум; женшен (Panax ginseng) и уридин 5-монофосфат.

Придонесува за нормална функција на периферниот нервен систем

 

Комплексот на витамини Б3 (ниацин), Б1 (тиамин), Б6 и Б12 придонесуваат за нормална функција на нервниот систем, нормален енергетски метаболизам и нормална психолошка функција.

Витамините Б3 и Б12 придонесуваат во намалување на заморот и исцрпеноста.

Фолната киселина (фолат) придонесува за намалување на заморот и исцрпеноста и нормална психолошка функција.

Фолната киселина (фолат) има улога во делбата на клетките.

Магнезиумот придонесува за електролитен баланс, за нормален енергетски метаболизам, неуротрансмисија и мускулна контракција, придонесува за нормална функција на нервниот систем, придонесува во нормална мускулна функција, придонесува во одржување на нормални коски, во намалување на заморот и исцрпеноста, нормална психолошка функција и има улога во делбата на клетките.

Женшен содржи ефективни супстанции-гинсенозиди. Женшен придонесува во одржување на виталноста, зголемување на менталната и физичката енергија.

Женшен придонесува во зачувување на тонусот и одржување на физичката виталност.

Женшен го намалува заморот, ја подобрува концентрацијата и придонесува за зголемување на физичките перформанси.

Женшен придонесува за одржување на физичките перформанси, будноста и придонесува во намалување на заморот и исцрпеноста.

 

Состав: магнезиум оксид, капсула (желатин, боја: Е172 (iii)), полнач: микрокристална целулоза,  натриумова сол на уридин 5-монофосфат, екстракт од женшен (Panax ginseng), никотинамид, цианкобаламин, пиридоксин хидрохлорид, тиамин мононитрат, магнезиумови соли на масни киселини, птероилмоноглутаминска киселина (фолна киселина).

Пакување: 30 капсули 

Нето количина: 15,6 g ℮