Молекин Цинк | Натусана

Додатоци во исхрана

Додатоци во исхрана

Молекин Цинк

231ден

Производот Молекин Цинк е додаток на исхрана со Цинк наменет за поддршка на имунолошкиот систем.
Цинкот придонесува за нормалнo функционирање на имунолошкиот систем, заштита на клетките од оксидативен стрес, нормален метаболизам на макронутриентите, нормална когнитивна функција, за одржување на нормална плодност и репродукција, за одржување на здрави коски, кожа, коса и нокти, одржување на нормално ниво на тестостерон во крвта и одржување на нормален вид.

-+

Product Info Tabs

Опис

Производот Молекин Цинк е додаток на исхрана со Цинк наменет за поддршка на имунолошкиот систем.
Цинкот придонесува за нормалнo функционирање на имунолошкиот систем, заштита на клетките од оксидативен стрес, нормален метаболизам на макронутриентите, нормална когнитивна функција, за одржување на нормална плодност и репродукција, за одржување на здрави коски, кожа, коса и нокти, одржување на нормално ниво на тестостерон во крвта и одржување на нормален вид.
Таблета со модифициран систем на ослободување -MRS™, овозможува постепено ослободување на цинк во организмот.
1 обложена таблета содржи: 15 mg (150 % ПДВ*) Цинк
*ПДВ – Препорачан дневен внес
референтна потрошувачка кај возрасни (8.400 kJ / 2.000 kcal).
Состојки: средства за зголемување на волумен: микрокристална целулоза, хидроксипропил метил целулоза; цинк цитрат трихидрат; згуснувачи: хидроксипропил метил целулоза, хидроксипропил целулоза, талк, триглицериди со среден ланец, титан диоксид; средствo против згрутчување: магнезиум-стеарат.
Пакување: 30 обложени таблети. Нето тежина: 14,7 g ℮