Ибесан Форте | Натусана

Додатоци во исхрана

Капсули

Ибесан Форте

708ден

Диететска храна – храна за посебни медицински намени

Производот е наменет за исхрана на лица со нарушувања на дигестивниот систем
ИБЕСАН ФОРТЕ е храна за посебни медицински намени со микрокапсулиран натриум бутират.
Производот е наменет за исхрана на лица со: нарушувања на дигестивниот систем (воспалителна
болест на цревата), функционални нарушувања на гастроинтестиналниот тракт (болки во стомак,
надуеност, дијареа, запек, функционална диспепсија), синдром на иритабилно црево, нарушувања
на цревна флора по администрација на антибиотици, дивертикуларна болест и состојби по
дијагностички и хируршки интервенции во гастроинтестиналниот тракт.

-+

Product Info Tabs

Опис

Диететска храна – храна за посебни медицински намени 

Диететската храна за посебни медицински намени не смее да се користи како замена за разновидна исхрана.
Производот е наменет за исхрана на лица со нарушувања на дигестивниот систем ИБЕСАН ФОРТЕ е храна за посебни медицински намени со микрокапсулиран натриум бутират.
Намена:
Производот е наменет за исхрана на лица со: нарушувања на дигестивниот систем (воспалителна болест на цревата), функционални нарушувања на гастроинтестиналниот тракт (болки во стомак, надуеност, дијареа, запек, функционална диспепсија), синдром на иритабилно црево, нарушувања на цревна флора по администрација на антибиотици, дивертикуларна болест и состојби по дијагностички и хируршки интервенции во гастроинтестиналниот тракт.
Состав: натриум-бутират инкапсулиран во палмово масло, хидроксипропил метилцелулоза (капсула), магнезиум соли на масни киселини (средство против стврднување).

Пакување: 60 капсули

Нето количина: 31,74 g ℮