Детрикал 2000 | Натусана

Додатоци во исхрана

Таблети

Детрикал 2000

388ден

Една обложена таблета Детрикал 2000 содржи 2000 I.U. (50 μg) витамин Д (холекалциферол).

Препорачаните дози за жени и мажи се 800-2000 IU/ден, во зависност од телесната тежина.

Витамин Д3 треба да се користи:

  • во есенските и зимските месеци помеѓу септември и април
  • во текот на целата година, ако во текот на летото нема соодветно изложување на сонце
  • во текот на целата година, за постари лица (над 65 години ), бидејќи ефикасноста на синтезата на витамин Д во кожата е намалена кај постари лица

Најдобри природни извори на витамин Д се рибино масло и риба. За жал, овие производи ги трошиме во премногу мали количини, а во исхраната на малите деца сè уште недоволно се користат. Кај млечните производи, количината на витамин Д е премала за да се задоволат потребите на организмот.

-+

Product Info Tabs

Опис

Детрикал 2000 витамин Д 2000 I.U.

Храна за посебни медицински намени

Диететски производ

Витаминот Д придонесува:

  • за одржување на здрави коски
  • за одржување на нормална мускулна функција
  • за нормална функција на имуниот систем

 

Диететската храна за посебни медицински намени не смее да се користи како замена за разновидна исхрана.

Намена:

За диететско регулирање кај лица со остеопороза, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести и други состојби и болести кај кои е неопходен надомест на витамин Д.

Препорачаната дневна доза не смее да се надминува.

Состав: холекалциферол, изомалат (средство за зголемување на волумен), микрокристална целулоза (згуснувач), хидроксипропил-метилцелулоза (згуснувач), хидроксипропил-целулоза (згуснувач),  талк (средство за вцрснување), триглицериди со среден ланец, титан диоксид (боја), магнезиум стеарат (средство против стврднување). 

Нето количина: 19,2 g ℮

Пакување: 60 обложени таблети