Аскорвита Макс | Натусана

Додатоци во исхрана

Додатоци во исхрана

Аскорвита Макс

231ден

Производот Аскорвита Макс, обложени таблети е храна за посебни медицински намени со Витамини Ц и Д и со цинк, наменета за потребите на исхрана кај лица со ослабен имунитет и одржување на здравјето и функцијата на имунолошкиот систем, мускулите, коските и зглобовите. За диететско регулирање кај лица со остеопенија, остеопороза, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести и други состојби и болести кај кои е неопходен надомест на витамин Д.
Таблета со модифициран систем на ослободување -MRS™, овозможува ослободување на Витаминот Ц во тек на подолг временски период.

-+

Product Info Tabs

Опис

Аскорвита Макс e диететски производ, храна за посебни медицински намени со Витамин Ц 1000 mg, Витамин Д 50 µg (2000 UI) и Цинк 10 mg
Опис: Производот Аскорвита Макс, обложени таблети е храна за посебни медицински намени со Витамини Ц и Д и со цинк, наменета за потребите на исхрана кај лица со ослабен имунитет и одржување на здравјето и функцијата на имунолошкиот систем, мускулите, коските и зглобовите. За диететско регулирање кај лица со остеопенија, остеопороза, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести и други состојби и болести кај кои е неопходен надомест на витамин Д.
Таблета со модифициран систем на ослободување -MRS™, овозможува ослободување на Витаминот Ц во тек на подолг временски период.
Таблетите се состојат од два слоја – Првиот слој на таблетата го карактеризира брзото ослободување на Витаминот Ц. Вториот слој се карактеризира со постепено ослободување на Витаминот Ц. Благодарение на ова, концентрацијата на Витаминот Ц во организмот останува стабилна повеќе часа.Состојки: L-аскорбинска киселина, микрокристална целулоза (средство за зголемување на волумен), хидроксипропил-метилцелулоза (згуснувач), холекалциферол, цинк-оксид, магнезиум стеарат (средство против згрутчување), рибофлавин (боја).
Состав на активни состојки во 1 таблета: Витамин Ц (L-аскорбинска киселина) 1000 mg = 1250 % NRV*, Витамин Д (холекалциферол) 50 μg = 1000 % NRV*, Цинк 10 mg = 100 % NRV*
*NRV-нутритивна референтна вредност (препорачан дневен внес)
Состав на активни состојки во 100 g: Витамин Ц (L-аскорбинска киселина) 72,2 g, Витамин Д (холекалциферол) 3,6 mg, Цинк 721,5 mg
Нутритивни вредности во 1 таблета: енергија 2,5 kJ/0,6 kcal; масти (вкупно) Нутритивни вредности во 100 g: енергија 182,3 kJ/43,4 kcal; масти (вкупно) Пакување: 30 обложени таблети (блистер 2 x 15)/кутија. Нето тежина: 41,6 g ℮