Апуретин Слим капсули | Натусана

Додатоци во исхрана

Капсули

Апуретин Слим капсули

513ден

Апуретин Слим е додаток на исхрана со екстракт од перикарп на плодот на горчлив портокал, херба на коприва, црн бибер и плод од дива боровинка во прав, збогатен со додаток од сок од јаболков оцет и минерали (цинк, хром и калциум). Придонесува за елиминирање на вишокот на вода од организмот. Го забрзува метаболизмот. Помага при спроведување на програмите за намалување на прекумерната телесна тежина и заштита на клетките од оксидативен стрес.

-+

Product Info Tabs

Опис

Додатоците на исхрана не треба да се употребуваат како замена за разновидна и избалансирана исхрана!

Апуретин Слим е додаток на исхрана кој придонесува за елиминирање на вишокот на вода од организмот.

  • Го забрзува метаболизмот
  • Помага при спроведување на програмите за намалување на прекумерната телесна тежина Помага во заштита на клетките од оксидативен стрес

Намена на производот: додаток на исхрана со екстракт од перикарп на плодот на горчлив портокал, херба на коприва, црн бибер и плод од дива боровинка во прав, збогатен со додаток од сок од јаболков оцет и минерали (цинк, хром и калциум). Апуретин Слим делува како општ тоник.

  • Хромот придонесува за одржување на нормалното ниво на гликоза во крта.
  • Хромот и цинкот придонесуваат за нормален метаболизам на макронутриентите.. 
  • Цинкот придонесува за нормален метаболизам на јагленихидрати, нормална функција на имунолошкиот систем и заштита на клетките од оксидативен стрес.
  • Дивата боровинка помага во заштита на клетките од оксидативен стрес.
  • Eкстрактот  од горчлив портокал придонесува за подобрување на метаболизмот на липиди и потрошувачка на енергија.
  • Екстрактот од коприва придонесува за елиминирање на вишокот на вода од организмот.
  • Екстрактите од горчлив портокал и црн бибер помагаат при спроведување на програмите за намалување на прекумерната телесна тежина.

Состав: Калциум цитрат, капсула (желатин), средство за дополнување на маса (микрокристална целулоза), екстракт од перикарп на плодот на горчлив портокал (Crtrus aurantium L., Rutaceae DER 8:1), плод од дива боровинка во прав (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae), екстракт од херба на коприва (Urtica dioica L., Urticaceae DER 4:1), јаболков оцет во прав, цинк-цитрат, екстракт од црн бибер (Prper nigrum L., Piperaceae DER 50:1), средство против згрутчување (магнезиум-стеарат), боја (е 171), хром(III)-хлорид. 

 

Пакување: 60 капсули 

Нето количина: 33 g ℮