Апуретин капсули | Натусана

Додатоци во исхрана

Капсули

Апуретин капсули

457ден

Апуретин е граничен производ кој помага во излачување на вишок течности од организмот и одржување на телесна тежина, како и во елиминирање на токсичните продукти на метаболизмот.

-+

Product Info Tabs

Опис

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и

несаканите дејства на граничниот производ консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”

 

Што претставува и за што се употребува граничниот производ Апуретин

Има многу причини кои доведуваат до задршка на течности во организмот, а најмногу од нив се поврзани со неправилна исхрана, одредени функционални пореметувања (хормонални пореметувања), недостатокот на физичка активност и употребата на некои лекови (контрацептиви).

Апуретин е формулиран така да придонесува во природното излачување на вишокот течности од организмот и одржување на здравата тежина овозможувајќи оптимални услови за елиминирање на токсичните продукти на метаболизмот.

Следниве состојки се подршка на организмот на следниот начин:

*Природните антиоксиданси од брусницата помагаат во заштита на клетките и ткивата од штетното влијание на слободните радикали.

*Јаболковиот оцет делува како реминерализатор и тоникум, помага во одржување на нормален апетит и во согорување на прекумерните масти.

*Екстрактот од коприва преку диуреза го подржува отстранувањето на вишокот вода и на токсините од организмот, со што поволно влијае во одржување на нормалната телесна маса и добрата општа состојба.

*Цинкот придонесува за правилен метаболизам на јаглехидратите, макронутритиентите (хранливите материи), нормалната синтезата на масните киселини и протеините и заштита на клетките од оксидативен стрес.

 

Кога да се употреби Апуретин?

Делува во елиминирање на вишокот на течности од организмот,

Помага во одржување на нормална телесна тежина

Помага во елиминирање на токсичните продукти од метаболизмот.

 

Што содржи Апуретин

 

Состав: средство за зголемување на воулумен: микрокристална целулоза; концентрат од сок од брусница (Vaccinium macrocarpon); екстракт од хербата на коприва (Urtica dioica); jаболков оцет во прав; цинк сулфат; средство против згрутчување: силициум диоксид, магнезиум стеарат; обвивка на капсулата: желатин; боја (Е171).

Нутритивни вредности

1 капсула (500 mg)

100 g

Енергетска вредност

1 kcal/4 kJ

183 kcal/741 kJ

Масти

-заситени масни киселини

< 0,01 g

< 0,01 g

0,4 g

0,4 g

Јагленихидрати

- од кои шеќер

0,08 g

< 0,01 g

15,6 g

3,8 g

Влакна

0,18 g

37 g

Протеини

0,09 g

19 g

1 капсула (500 mg) содржи:

концентрат од сок од брусница              80 mg

екстракт од хербата на коприва             50 mg

jаболков оцет во прав                                 50 mg

цинк                                                                      12 mg*

* 80 % од МДК (максимално дозволено дневно внесување)

Изглед и големина на пакување

30 капсули/кутија, нето тежина: 15 g ℮ 

Начин на издавање

Граничниоит производ се издава и/или продава без рецепт.

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.