Lacalut duo | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Паста за заби

Lacalut duo

171ден

Медицинска паста за заби со двојна заштита од кариес. Ја реминерализира и зацврстува забната глеѓ.

Дејство – противвоспалително, заштита од кариес, ја зголемува отпорноста на забната глеѓ, ја намалува болната пречувствителност на забите.

-+

Product Info Tabs

Опис

Медицинска паста за заби со двојна заштита од кариес. Ја реминерализира и зацврстува забната глеѓ.

Дејство – противвоспалително, заштита од кариес, ја зголемува отпорноста на забната глеѓ, ја намалува болната пречувствителност на забите.

*Во кој случај Lacalut Duo е вистинскиот избор за Вас – Доколку едноставно сакате здрави заби, имате забен плак или забен камен, кариес, ако сте имале третман за белеење на забите.

Третман и превенција со Lacalut Duo

Содржи активна комбинација од 2 вида флуориди- органски-(аминфлуорид-олафлур) и неоргански (натриум флуорид) кои формираат заштитен слој ја потпомагаат минерализацијата на забниот емајл и штитат од кариес. Содржи хлорхексидин диклуконат за превенција од бактериите предизвикувачи на кариес. Lacalut Duo има специјални  зрнца кои темелно ги чистат и отстрануваат забните наслаги. Содржина на флуор 1476 ppm.

Пакување: 75 ml