Редупетин | Натусана

Козметички препарати за нега на лице и тело, сите со врвен квалитет и направени од внимателно одбрани природни состојки.

Крем

Редупетин

558ден

Редупетин ќе го најде своето место како дерматолошки препарат за специјална нега токму кај трајните непосакувани промени на лицето, вратот, деколтето, рацете и било кои други видливи делови на телото

-+

Product Info Tabs

Опис

Дамките, флеките и останатите хиперпигментации и дисколорации се промени на кожата како последица на УВ-Б (280-320nm) зрачење, од сончева светлина или УВ ламби.  Предоминантно се јавуваат кај лица со многу светол и светол тен на кожата и може да бидат привремени или трајни. Кај геријатриската популација истите се јавуваат и дополнително како последица на природното нарушување на механизмот на дистрибуција на меланин и зголемена активност на меланоцитите.

Редупетин ќе го најде своето место како дерматолошки препарат за специјална нега токму кај трајните непосакувани промени на лицето, вратот, деколтето, рацете и било кои други видливи делови на телото.

Редупетин кремот има богат хранлив состав кој делува тринасочно кон редукција, намалување, избелување на дамките и флеките на кожата. Не содржи парабени, парафински и силиконски масла, ПЕГ (полиетилен гликолни) соединенија и бои.