Lacalut white алпско нане | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Паста за заби

Lacalut white алпско нане

197ден

Содржи внимателно одбрани компоненти со безбедно абразивно дејство. Активно ги чисти забните наслаги и пребојувања и нежно ја полира забната глеѓ правејќи ја мазна и сјајна. Благодарение на внимателно одбраните билни екстракти (еделвајс, луто нане, бергамот нане,  жалфија, вербена и росник) има антисептичен, антиинфламаторен, антиоксидирачки ефект и аналгетски ефект. Екстрактите даваат дополнителен пријатен освежителен ефект, ја зацврстуваат гингивата и го елиминираат лошиот здив. Додатокот на флуориди ги реминерализира забите, формирајќи заштитен слој на нивната површина, правејќи ги отпорни на кариес и надворешни дразби. Алуминиум лактатот е одговорен за добра кондиција на гингивата и заштита од воспаленија.

-+

Product Info Tabs

Опис

Кафе, чај, цигари, вино… секојдневно ги пребојуваат Вашите заби, кои губат од својот сјај и белина. Белите заби се одраз на здрав и успешен човек. Пробајте ја новата паста за избелување на забите Lacalut White Eделвајс со внимателно одбрани билни екстракти за дополнителен ефект.

Третман и превенција со Lacalut White Eделвајс

Превентивна паста за ефикасно белење и реминерализација на забната глеѓ.

Содржи внимателно одбрани компоненти со безбедно абразивно дејство. Активно ги чисти забните наслаги и пребојувања и нежно ја полира забната глеѓ правејќи ја мазна и сјајна. Благодарение на внимателно одбраните билни екстракти (еделвајс, луто нане, бергамот нане,  жалфија, вербена и росник) има антисептичен, антиинфламаторен, антиоксидирачки ефект и аналгетски ефект. Екстрактите даваат дополнителен пријатен освежителен ефект, ја зацврстуваат гингивата и го елиминираат лошиот здив. Додатокот на флуориди ги реминерализира забите, формирајќи заштитен слој на нивната површина, правејќи ги отпорни на кариес и надворешни дразби. Алуминиум лактатот е одговорен за добра кондиција на гингивата и заштита од воспаленија. Содржина на флуор 1350 ppm.

Начина на употреба:

За постигнување на избелувачки ефект забите треба да се мијат најмалку два пати на ден по не помалку од 3 минути.

Идеална е во комбинација со Lacalut White растворот за нега на усната шуплина.

Пакување: 75 ml