Lacalut sensitive раствор | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Раствор за нега на усната празнина

Lacalut sensitive раствор

303ден

Двојно протективно дејство за активно намалување на болната пречувствителност на забите, благодарение на одличниот состав со 2 вида флуориди-органски и неоргански (олафлур и натриум флуорид), формирајќи заштитен слој на забните површини и брза репарација на оштетената глеѓ, правејќи ја цврста и отпорна на киселини.

-+

Product Info Tabs

Опис

Чувствителните заби  бараат посебна нега. Дополнете го дејството на Lacalut sensitive или Lacalut extra sensitive пастата со Lacalut sensitive, раствор . За секојдневна заштита на осетливите заби од кариес.

Двојно протективно дејство за активно намалување на болната пречувствителност на забите, благодарение на одличниот состав со 2 вида флуориди-органски и неоргански (олафлур и натриум флуорид), формирајќи заштитен слој на забните површини и брза репарација на оштетената глеѓ, правејќи ја цврста и отпорна на киселини.

Содржи хлорхексидин диглуконат со продолжено антибактериско дејство, и алуминиум лактат за зацврстување и добра кондиција на гингивата.

Начин на употреба – Секојдневно пред или после четкањето, усната празнина и забите се плакнат со 10 ml неразреден раствор. По 30 секунди, содржината се плука, и не се плакне со вода. Случајното голтање е безопасно. По употребата шишенцето добро да се затвори. Содржина на флуор 250 ppm.

Пакување: 300 ml