Lacalut sensitive gentle white | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Паста за заби

Lacalut sensitive gentle white

272ден

Lacalut Sensitive Gentle White е премиум медицинска паста за чувствителни заби збогатена со активни состојки кои придонесуваат за заштита на забите од иритација од надворешните влијанија и намалување на чувствителноста, реминерализација на забниот емајл и одстранување на плакот и другите наслаги од површината на забите. Ефективно ја истакнува природната белина на забите со помош на комплексот од природни ензими без дополнителна иритација и абразија.

-+

Product Info Tabs

Опис

Повеќе од 60% од луѓето страдаат од пречувствителност на забите и не се осмелуваат да користат стандардни абразивни пасти за избелување или професионални хемиски третмани за избелување кои дополнително го истенчуваат емајлот и ја влошуваат состојбата со болна пречувствителност. Затоа Лакалут воведе нова линија премиум пасти за заби со двоен ензимски комплекс за нежно избелување.

Lacalut Sensitive Gentle White е премиум медицинска паста за чувствителни заби збогатена со активни состојки кои придонесуваат за заштита на забите од иритација од надворешните влијанија и намалување на чувствителноста, реминерализација на забниот емајл и отстранување на плакот и другите наслаги од површината на забите. Ефективно ја истакнува природната белина на забите со помош на комплексот од природни ензими без дополнителна иритација и абразија.

Состав:

Аргинин - есенцијална аминокиселина која ги штити чувствителните заби од иританси кои инаку би предизвикале болка. 

Калиум хлорид - ги инхибира дразбите на изложените нервни завршетоци на соголените вратови на забите кадешто недостига емајл.

Хидроксиапатит - градбена состојка на емајлот на забите, заедно со флуорот учествува во интензивна реминерализација на глеѓта и интензивна заштита од кариес.

Динатриум пирофосфат - состојка која штити од создавање каменец по површината на забите, помага да се одржува природната белина

Бромелаин - природен протеолитички ензим екстрахиран од никулци од ананас со докажано анти плак, противвоспалително и АНАЛГЕТСКО дејство (селективна инхибиција на простагландините). Заедно со Папаинот, протеолитички ензим екстрахиран од лушпа од неузреана папаја со слични својства, придонесуваат кон санирање на акутните состојби на болна преосетливост. Ефективно овозможуваат одстранување на плакот и дополнително на сите наслаги, дамки и пребојувања по површината на забите.

Содржина на флуориди 1.350ppm.

Се користи наутро и навечер. Наменета само за возрасни.