Lacalut sensitive | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Паста за заби

Lacalut sensitive

176ден

Ја намалува чувствителноста на забите, ја зголемува отпорноста на забната глеѓ кон киселини, заштитува од кариес

*Во кој случај Lacalut sensitive е вистинскиот избор за Вас – чувствителни заби кои реагираат со болна дразба при четкање, студено, топло, кисело, благо… парадонтопатија, соголени и издолжени забни вратови, доколку имате кариес, ако сте имале професионален третман за избелување на забите, или после чистење на забен камен, или  едноставно сакате заштитени заби.

-+

Product Info Tabs

Опис

Ја намалува чувствителноста на забите, ја зголемува отпорноста на забната глеѓ кон киселини, заштитува од кариес
*Во кој случај Lacalut sensitive е вистинскиот избор за Вас – чувствителни заби кои реагираат со болна дразба при четкање, студено, топло, кисело, благо… парадонтопатија, соголени и издолжени забни вратови, доколку имате кариес, ако сте имале професионален третман за избелување на забите, или после чистење на забен камен, или  едноставно сакате заштитени заби.
Третман и превенција со Lacalut sensitive

Двојно протективно дејство за активно намалување на болната пречувствителност на забите,благодарение на одличниот состав со 2 вида флуориди-органски и неоргански (олафлур и натриум флуорид), формирајќи заштитен слој на забните површини и брза репарација на оштетената глеѓ, правејќи ја цврста и отпорна на киселини. Содржи хлорхексидин диглуконат со продолжено антибактериско дејство, и алуминиум лактат за зацврстување и добра кондиција на гингивата.
Содржина на флуор 1476 ppm.
Пакување: 75 ml