Lacalut flora раствор | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Раствор за нега на усната празнина

Lacalut flora раствор

297ден

Lacalut flora раствор за плакнење на усната празнина и забите наменет за заштита од непријатниот мирис во устата и заштита од кариес благодарение на докажани активни компоненти кои ги неутрализираат сулфурните соединенија (цинк глуконат) и делуваат антибактериски (масло од еукалиптус), со што го елиминираат непријатниот мирис во устата и даваат долготрајна свежина (лимонен, ментол), како и натриум флуорид за заштита од кариес и пародонтопатија.

-+

Product Info Tabs

Опис

Lacalut flora раствор за плакнење на усната празнина и забите наменет за заштита од непријатниот мирис во устата и заштита од кариес благодарение на докажани активни компоненти кои ги неутрализираат сулфурните соединенија (цинк глуконат) и делуваат антибактериски (масло од еукалиптус), со што го елиминираат непријатниот мирис во устата и даваат долготрајна свежина (лимонен, ментол), како и натриум флуорид за заштита од кариес и пародонтопатија.

Се препорачува кај лица со протетски и ортодонтски помагала.

Употреба: Наменет е за секојдневна употреба, нерастворен. Устата се плакне со 10ml раствор во времетраење од 30 секунди. Потоа растворот се плука и не се плакне со вода.