Lacalut FIX Неутрал адхезивен крем екстра стронг | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Гел

Lacalut FIX Неутрал адхезивен крем екстра стронг

198ден

Медицинско средство

Специјална екстра стронг формула на лепило за забни протези која обезбедува цврстина на забната протеза во устата, а воедно дава чувство на свежина, сигурност и самодоверба.

Без парабени, без Цинк. Содржи витамин Е.

Погоден за целосни и парцијални протези.

-+

Product Info Tabs

Опис

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.”

Специјална екстра стронг формула на лепило за забни протези која обезбедува цврстина на забната протеза во устата, а воедно дава чувство на свежина, сигурност и самодоверба.

Без парабени, без Цинк. Содржи витамин Е.

Погоден за целосни и парцијални протези.

Апликација: Адхезивен крем за апликација на забни протези. Ги прилепува/зацврстува забните протези на гингивата.

Состав: калциум/натриум PVM/MA кополимер, течен парафин, петролатум, целулозна гума, силициум диоксид, токоферилацетат, CI 14720.

Мерки на претпазливост и посебни упатства: Да се употрбува само на здрави (неоштетени) орални мукозни мембрани.

Дозирна форма и содржина: Адхезивен крем, 40 g

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.