Lacalut dent таблети | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Средства за забни протези

Lacalut dent таблети

336ден

Хигиената на протезите секојдневно се одржува со паста и четка за заби, на начин како кај природните заби. Но на површината на протезата постојат микропразнини за кои е потребна дополнителна хигиена. Lacalut Dent таблетите за чистење на протези, дејствуваат на база на активен кислород, кој ги отстранува нечистотиите и од најситните простори на протезата.

-+

Product Info Tabs

Опис

Медицинско средство: Хигиената на протезите секојдневно се одржува со паста и четка за заби, на начин како кај природните заби. Но на површината на протезата постојат микропразнини за кои е потребна дополнителна хигиена. Lacalut Dent таблетите за на чистење протези, дејствуваат на база на активен кислород , кој ги отстранува нечистотиите и од најситните простори на протезата.

Подрачје на примена: За надворешна употреба. За интензивно чистење на забни протези. Сината боја на водата ќе избледува се додека трае чистењето.

Состав: Калиум кароат, натриум карбонат, лимонска киселина, гликоза, VP/VA кополимер, натриум лаурил сулфат, натриум лаурил сулфоацетат, арома, Cl 73015.

Мерки за претпазливост и посебни упатства: Не се потребни посебни мерки на претпазливост, доколку Лакалут дент таблетите за чистење на протези се користат соодветно.

Концентрирано средство за чистење на забни протези!

Фармацевтска форма и содржина: 32 таблети (блистер 4 x 8)/кутија

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”
За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.

PDF – Упатство за пациентот