Lacalut dent крем за фиксација на протези | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Средства за забни протези

Lacalut dent крем за фиксација на протези

294ден

Медицинско средство

Специјална формула на лепило која обезбедува цврстина на забната протеза во устата, а воедно дава чувство на сигурност и самодоверба.

-+

Product Info Tabs

Опис

Медицинско средство: Специјална формула на лепило која обезбедува цврстина на забната протеза во устата, а воедно дава чувство на сигурност и самодоверба.

Подрачје на примена: Адхезивен крем за нанесување на забни протези. Ги прилепува/зацврстува забните протези на гингивата.

Состав: Смеса натриум/калциум соли од полиметилвинилетер/малеик анхидрид, течен парафин, целулозна гума, петролатум, силика, арома, пропилпарабен, метилпарабен, Cl 14720.

Мерки за претпазливост и посебни упатства: Да се употребува исклучиво при здрава (неоштетена) гингива.

Фармацевтска форма и содржина: Адхезивен крем, ПЕ туба x 40g/кутија

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.

PDF – Упатство за пациентот