Lacalut caries protection | Натусана

Компетентна нега на забите и усната празнина. 

Паста за заби

Lacalut caries protection

171ден

Паста за заби за секојдневна употреба, специјално наменета за заштита од кариес на дневно ниво и подобрување на денталното здравје.

-+

Product Info Tabs

Опис

Lacalut Кариес Протект – за заштита од кариес, реминерализација и зацврстување на забниот емајл.
Паста за заби за секојдневна употреба, специјално наменета за заштита од кариес на дневно ниво и подобрување на денталното здравје.
Главно обележје и основна предност на оваа паста е двојната комбинација на флуориди- неоргански и органски.
-Натриум флуорид (неоргански флуорид )заштитува од кариес и го зацврстува забниот емајл
-Олафлур (органски флуорид) за брз транспорт и адекватна дистрибуција на флуор во региите каде е потребен, како и одложен депо ефект.
Составот на Кариес Проеткет е дополнително збогатен со Ч
- Хидроксилапатит (таканаречен – течна глеѓ) ги репарира ситните оштетувања на емајот и на тој начин забите стануваат мазни и поотпорни на надворешни влијанија.
- Цинк – има антимикробен ефект и заштитува од формирање на забен плак.
-Натриум хијалуронат – го поттикнува процесот на регенерација на гингивата и нејзина заштита од воспаление.