Ибутоп крем 100g | Натусана

Иновативната нанокомпозитна формула со многу брза и длабински продорна моќ. 

Крем

Ибутоп крем 100g

374ден

Ибутоп Kрем е лек кој ослободува од болка и антиинфламаторен лек за апликација на кожа.

Активна супстанција: Ibuprofen 5 % / Ибупрофен 5 %

За употреба кај возрасни и адолесценти на возраст од 14 години и постари

Лекот може да се издава во аптека без рецепт.

-+

Product Info Tabs

Опис

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”

Што претставува Ибутоп Kрем и за што се употребува

Ибутоп Kрем е лек кој ослободува од болка и антиинфламаторен лек за апликација на кожа.​

За локален или придружен третман во случај на

  • мускулен ревматизам,
  • болни дегеративни состојби (артроза), 
  • воспалителни ревматски состојби на зглобовите и ‘рбетниот столб,
  • оток или вопспаление на мекте ткива во непосредна близина на зглобовите (на пр. бурса, тетиви, обвивка на тетиви, лигаменти и зглобни капсули),
  • вкочанетост во рамената, болка во долниот дел на грбот, лумбаго,
  • спортски и други случајни повреди како што се нагмечување, исчашување, истегнување.

Мора да разговарате со лекар ако не се чувствувате подобро или ако се чувствувате полошо после 3 дена.

Начин на издавање на лекот

Лекот може да се издава во аптека без рецепт.

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.