Ибутоп, гел 50g | Натусана

Иновативната нанокомпозитна формула со многу брза и длабински продорна моќ. 

Гел

Ибутоп, гел 50g

244ден

ИБУТОП ГЕЛ не содржи алкохол како повеќето гел форми на лекови, што го прави одлично поднослив за кожата, не ја масти ниту пак ја суши. Ибутоп гел се употребува за локален третман на ревматска болка на коскеното и мускулното (мекото) ткиво, како и при третман на не-ревматска болка, како спортски и други случајни, акутни поврди на екстремитетите. Пенетрацијата на активната супстанција низ кожата може да биде интензивирана со помош на јонофореза (специјална форма на електро-терапија).

Иновативната нанокомпозитна микроемулзија делува како директен носач на активната супстанција, лесно ја совладува кожната бариера и овозможува двојно побрзо дејство. Релевантната терапевтска концентрација на активната супстанција во ткивото под регијата на апликација ја постигнува веќе за 15 минути.

Забелешка: Не е достапнa онлајн продажба. Oвој производ е лек. Лековите се категорија на производии кои се издаваат во аптека без рецепт.

-+

Product Info Tabs

Опис

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”

ШТО ПРЕТСТАВУВА ИБУТОП ГЕЛ И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА?

Ибутоп гел е лек за дермална употреба, за нанесување на кожа и постигнување локален ефект. Лесно се нанесува, брзо се впива во кожата и има пријатен мирис.

1 g Ибутоп гел содржи 50 mg ибупрофен (5 %).

Помошни супстанции:  2-пропанол, полоксамер;  триглицериди, среден ланец; масло од лаванда; нероли масло (масло од цветот на горчлив портокал); вода, прочистена.

Картонската кутија содржи алуминиумска туба, заштитна со дијафрагма на отворот, упатство за пациенти. Тубата содржи транспарентен гел со пријатен мирис во пакувања од  20 g, 50 g, 100 g. Сите пакувања може да не бидат пуштени во промет.

Активната супстанција ибупрофен е не-стероиден антиинфламаторен лек. Го намалува воспалението и делува аналгетски - ослободува од болка предизвикана од воспаление, отоци и температура. Брзо се апсорбира во болното ткиво, го намалува воспалението и отокот и ја подобрува мобилноста многу брзо.

Ибутоп гел се употребува за локален третман на ревматска болка на коскеното и мускулното (мекото) ткиво, како и при третман на не-ревматска болка:

  • спортски и други случајни поврди на екстремитетите како што се акутни нагмечувања (модринки), исчашувања, истегнување и оптоварување,
  • мускулен ревматизам (ревматски третман на меките ткива),
  • болни дегеративни состојби (артроза), 
  • ревматски воспалителни состојби на зглобовите и ‘рбетот (ревматски третман на коскеното ткиво),
  • отоци или вопспаленија на мекото ткиво околу зглобовите (бурса, воспаление на тетиви, на обвивката на тетивите, лигаментите и на зглобните капсули),
  • вкочанетост на рамената, мијалгија, лумбаго.

Начин на издавање

Лекот се издава во аптека без рецепт.

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.