Smokers relief пастилии со нане | Натусана

Фармацевтските производи со врвен квалитет направени од строго селектирани природни состојки. 

Пастили

Smokers relief пастилии со нане

149ден

Жалфијата делува антифлогистично, адстрингентно и антисептично. Екстракти од жалфија и некои изолирани компоненти (дитерпени) покажуваат антиоксидативно дејство. Розмаринска киселина поседува антивирално дејство.

-+

Product Info Tabs

Опис

Листот од жалфија содржи етерично масло од 1-2,5%, псевдотанини од 3-7%, розмаринска киселина, горчливи дитерпенски компоненти (пикросалвин, розманол), тритерпени (олеанолна киселина и нејзини деривати), флавоноиди (апигенин, лутеолин) и др.

Жалфијата делува антифлогистично, адстрингентно и антисептично. Екстракти од жалфија и некои изолирани компоненти (дитерпени) покажуваат антиоксидативно дејство. Розмаринска киселина поседува антивирално дејство.

Листот од нане содржи етерично масло од 1-3% составено од монотерпени, а во најголем дел од ментол и негови естри во вкупно количество од 30-50%. Од други компоненти значајни се: флавоноиди, хетерозиди на фенолни киселини, танини, горчливи состојки, каротеноиди и др.

Smokers Relief пастили со нане

Ве молиме да се придржувате до препорачаната дневна доза. Додатокот на исхрана не е надоместок или замена за избалансирана исхрана.

  • Жалфијата придонесува за олеснување при дразнење на горните дишни патишта.
  • Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имуниот систем.

Состав: шеќер; глукозен сируп; вода; екстракт од лист на жалфија (Salvia officinalis) 2-3:1 1,5; витамин Ц (L-аскорбинска киселина) 0,8 %; екстракт од лист на луто нане (Mentha piperita) 1-1,2:1 0,6 %; арома; регулатор на киселост: лимонска киселина.

Пакување:

24 пастили á 2,5 g

Нето количина 60 g ℮