Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин ц, раствор | Натусана

Фармацевтските производи со врвен квалитет направени од строго селектирани природни состојки. 

Раствор

Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин ц, раствор

283ден

Во зимските месеци честопати ни се случува инфекцијата на дишните патишта да ни се повтори. Во случај на рекурентни инфекции на дишните патишта побарајте го Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин Ц на Д-р Тајс. Покрај добро познатото дејство на екстрактот од тегавец во состав на Мукоплант сирупите од тегавец на Д-р Тајс, Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин Ц придонесува во олеснување на дразнењето на горните дишни патишта и во нормална функција на имуниот систем.

Сирупот дополнително содржи и Витамин Ц, кој придонесува за нормална функција на имуниот систем, намалување на заморот  и исцрпеноста. Без додаден алкохол и шеќер. Погоден е за употреба и кај дијабетичари.

-+

Product Info Tabs

Опис

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на граничниот производ консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”

Што претставува и за што се употребува граничниот производ Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин Ц

Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин Ц е раствор за перорална употреба. Придонесува во олеснување на дразнењето на горните дишни патишта и за нормална функција на имуниот систем.
Екстрактот од теснолистен тегавец (Plantago lanceolata) придонесува во олеснување на дразнењето на горните дишни патишта.
Витаминот Ц (аскорбинската киселина) придонесува за нормална функција на имуниот систем, намалување на заморот и исцрпеноста.
Екстрактот од ехинацеа (Echinacea purpurea) придонесува за нормална функција на имуниот систем. 

Што содржи Мукоплант тегавец со ехинацеа и витамин Ц
Состав: стабилизатори: сорбитол, малтитол сируп; вода; 4,4 % екстракт од лист од теснолистен тегавец 1:1 (Plantago lanceolate); 0,5 % витамин Ц (аскорбинска киселина); конзерванс: калиум сорбат; 0,02 % екстракт од ехинацеа 34-44:1 (Echinacea purpurea), етерично масло од црно нане (Mentha piperita); малтодекстрин. Без додаден шеќер и алкохол.

Изглед и големина на пакување
Темно стаклено шише x 100 ml/кутија 

Начин на издавање

Граничниоит производ се издава и/или продава без рецепт.

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.