Мукоплант тегавец добра ноќ, сируп 100мл | Натусана

Фармацевтските производи со врвен квалитет направени од строго селектирани природни состојки. 

Сируп

Мукоплант тегавец добра ноќ, сируп 100мл

283ден

Сирупот Мукоплант тегавец Добра ноќ е граничен производ, наменет е за употреба кај деца и возрасни.

Освен екстракт од тегавец, содржи и екстракти од тимјан, маточина и камилица. Мукоплант тегавец Добра ноќ, може да се зема и преку ден и навечер за олеснување на дразнењето на горните дишни патишта и одржување на нормален сон.

Сирупот дополнително содржи и Витамин Ц, кој придонесува за нормална функција на имуниот систем, намалување на заморот  и исцрпеноста.

-+

Product Info Tabs

Опис

“Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на граничниот производ консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт”

Што претставува и за што се употребува граничниот производ Мукоплант тегавец Добра ноќ
Мукоплант тегавец Добра ноќ е сируп за перорална употреба. Придонесува во олеснување на дразнењето на горните дишни патишта и одржување на нормален сон. 

Екстрактите од теснолистен тегавец (Plantago lanceolata), тимјан (Thymus vulgaris) и камилица (Chamomilla recutita) придонесуваат во олеснување на дразнењето на горните дишни патишта.
Екстрактот од маточина (Melissa officinalis) на природен начин помага во релаксирање и опуштање и овозможува одржување на нормалниот сон.
Витаминот Ц (аскорбинската киселина) придонесува за нормалната функција на имуниот систем, намалување на заморот и исцрпеноста.

Што содржи Мукоплант тегавец Добра ноќ
Состав:
Стабилизатори: сорбитол-, малтитол- сируп; вода; естракт од лист од теснолистен тегавец 1:1 (4,5 %) (Plantago Lanceolata L.; вода; конзерванс: калиум сорбат); екстракт од цвет и лист од тимјан 1:5 (0,3 %) (Thymus vulgaris L.; материја за задржување на влага: глицерол; вода; конзерванс: калиум сорбат); екстракт од цвет од камилица 1:7 (0,3 %) (Chamomilla recutita L.; материја за задржување на влага: глицерол; вода; конзерванс: калиум сорбат); згуснувач: ксантан гума; витамин Ц (аскорбинска киселина); конзерванс: калиум сорбат; арома: анасон; екстракт од билката од маточина 4,3-5,2:1 (0,05 %) (Melissa officinalis L., малтодекстрин). Содржи сулфур диоксид.

Изглед и големина на пакување

Темно стаклено шише x 100 ml/кутија

Темно стаклено шише x 250 ml/кутија

Начин на издавање

Граничниоит производ се издава и/или продава без рецепт.

За повеќе информации, предупредувања и несакани дејства Ве молиме прочитајте го целото упатство.
PDF – Упатство за пациентот