Мукоплант билни пастили | Натусана

Фармацевтските производи со врвен квалитет направени од строго селектирани природни состојки. 

Пастили

Мукоплант билни пастили

128ден

Мукоплант билните пастили од тегавец со мед и витамин Ц се добар природен избор за одржување на секојдневна хигиена и нега на грлото и устата. Содржат единствената комбинација на екстракт од тегавец, специјален екстракт од билки и мед.

-+

Product Info Tabs

Опис

Ве молиме да се придржувате до препорачаната дневна доза. Додатокот на исхрана не е надоместок или замена за избалансирана исхрана.

Мукоплант билните пастили од тегавец со мед и витамин Ц содржат динствената комбинација на екстракт од тегавец, специјален екстракт од билки и мед. Придонесува за одржување на секојдневна хигиена и нега на грлото и устата.

Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имуниот систем и за намалување на заморот и исцрпеноста.

Мукоплант билните пастили содржат мешавина од масла од питомо нане која придонесува за посебно пријатен и ароматичен вкус.

Состав: екстракт од тегавец (Plantago lanceolate extract), специјален екстракт од билки, мед, ментол, меѓавина од масла од питомо нане (Peppermint oil mix), масло од питомо нане (Peppermint oil), екстра јако масло од питомо нане (Peppermint oil extra strong), витамин Ц (аскорбинска киселина), лимонска киселина, вода, шеќер, глукозен сируп.

Содржина на Витамин Ц во 100 g = 0,209 g; во 2,5 g (1 пастила) = 0,005 g/11,1 % од максималната дневна количина на Витамин Ц за деца од 4-6  години, односно 1.5 % за > 14 години.

Енергетска вред. (100 g): 390 kcal, 1657 kJ, протеини/масти: 0 g, јаглехидрати: 97 g.

Енергетска вред. (2,5 g/1 пастила): 10 kcal, 41 kJ, протеини/масти: 0 g, јаглехидрати: 2 g.

 

Пакување:

50 g/кутија