Dr. Theiss ноќниче шампон | Натусана

Фармацевтските производи со врвен квалитет направени од строго селектирани природни состојки. 

Шампон

Dr. Theiss ноќниче шампон

355ден

Неуродермитисот или атопичниот дерматитис е хронично незаразно воспаление на кожата кое се јавува од непознати причини. Промените на кожата најчесто се последица на алергиски реакции на одредена храна или други алергени. Неуродермитисот најчесто се јавува кај доенчињата, некаде околу третиот месец од животот, додека повеќе од половина од децата заболуваат пред да наполнат една година. Се смета дека дури 20% од децата во светот се погодени од ова заболување.

-+

Product Info Tabs

Опис

Неуродермитисот или атопичниот дерматитис е хронично незаразно воспаление на кожата кое се јавува од непознати причини. Промените на кожата најчесто се последица на алергиски реакции на одредена храна или други алергени. Неуродермитисот најчесто се јавува кај доенчињата, некаде околу третиот месец од животот, додека повеќе од половина од децата заболуваат пред да наполнат една година. Се смета дека дури 20% од децата во светот се погодени од ова заболување.