Д-р Тајс Мултивитамол Актив Имун за деца | Натусана

Фармацевтските производи со врвен квалитет направени од строго селектирани природни состојки. 

Раствор

Д-р Тајс Мултивитамол Актив Имун за деца

353ден

Д-р Тајс Мултивитамол Актив Имун за деца е избалансирана комбинација на состојки кои придонесуваат за поддршка на имунитетот. Екстрактите од плодовите на бозел и кучешки трн придонесуваат за нормално функционирање на имуниот систем и одбранбените сили на организмот. Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имуниот систем и за намалување на заморот и исцрпеноста.

-+

Product Info Tabs

Опис

Содржи три активни состојки кои придонесуваат за подршка на нормалната функција на имуниот систем и одбранбените сили на организмот, го намалува заморот и исцрпеноста.

Активни состојки:

– сув екстракт од плод на бозел (Sambucus nigra) 32:1 (0,5%)

– сув екстракт од плод на кучешки трн (Hippophae rhamnoides) 10:1 (0,5%)

– L- аскорбинска киселина (Витамин Ц)

– останати состојки: сорбитол, малтитол, калиум сорбат

Д-р Тајс Актив Имун за деца е избалансирана комбинација на состојки кои придонесуваат за подршка на имунитетот. Екстрактите од плодовите на бозел и кучешки трн придонесуваат за нормално функционирање на имуниот систем и одбранбените сили на организмот. Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имуниот систем и за намалување на заморот и исцрпеноста.

Имуниот систем има големо значење за приспособување на организмот, бидејќи сите сме постојано изложени на влијанието на животната средина, најмногу во периодот на влажните и ладни месеци. Затоа е потребно една добро функционална заштита на имунолошкиот систем.

Препорачана дневна доза: Деца над 2 години: 5 ml еднаш на ден. Адолесценти 14+ години: 10 ml еднаш на ден.