Витамин Ц – здравствени придобивки | Натусана
Thu, 02/21/2019 - 09:48

Витамин Ц – здравствени придобивки

Каде го има витаминот Ц и кои се придобивките за здравјето:

  1. Помага за лечење на настинката и грипот
  2. Го зајакнува имунитетот
  3. Помага за спречување на кардиоваскуларните заболувања
  4. Ја одржува кожата здрава и енергична
  5. Важен е за здравјето на очите и добар вид
  6. Го намалува стресот