Алгасан по стапките на Крали Марко | Натусана
Thu, 02/28/2019 - 15:07

Алгасан по стапките на Крали Марко

Викендот на 24 и 25 септември во Прилеп се одржа еден од најпознатите аутдор настани во Македонија, најголемата трка во планинско трчање Крали Марко Треилс, традиционално подмачкан од Алгасан. :)

Со преку 400 натпреварувачи од вкупно 14 земји во четири трки: Крали Марко Ултра Треил во должина од 90 километри, Камена Баба Треил во должина од 31 км, Трескавец Треил во должина од 16 км и детската трка Маркукуле треил, во неверојатно позитивна и мотивациска атмосфера, дополнето со прекрасната, живописна природа и уникатноста на теренот, ова шесто издание на КМТ прерасна во сериозна ултрамаратонска трка од меѓународен карактер.

вечерта на 24 септември, собирање на учесниците од Ултра треилот

Ииии, нинџите го почнуваат најјакото патешествие :)

подготовки за започнување на Трескавец и Камена баба треил: подигање на стартни пакети, дружење, загревање...

А за загревањето е задолжена Елена Бубало

По стапките на Крали Марко :)

и најмалите тркачи тргнаа од стартот

Победници на трките беа:

 

Крали Марко Ултра Треил 90К 4300D+

 

Марија Митева Николова - Бугарија - 13:04:23

Мери Мирческа - Македонија - 15:29:52

Десислава Цветанова - Бугарија - 18:38:37

 

Иваило Атанасов - Бугарија - 12:14:57

Александер Спасов - Бугарија - 13:04:10

Константин Александров Атанасов - 13:04:14

Иваило Атанасов, победник на Ултра треилот

а на финишот, Алгасан е тука да подмачка и да опушти :)

 

Камена Баба Треил 31K 1250D+

 

Одри Вурхес - САД - 3:53:21

Тања Стојановски - Србија - 3:55:18

Сања Каваз - Босна и Херцеговина - 4:05:05

 

Александар Стојкоски - Македонија - 3:00:56

Александар Кирковски - Македонија - 3:05:01

Филип Симоновски - Македонија - 3:05:01

 

Трескавец Треил 16К 800D+

 

Бојана Наумовска - Македонија - 1:54:34

Милена Чкрипеска - Македонија - 1:56:44

Мери Чкрипеска - Македонија - 1:59:42

 

Атанас Анчевски - Македонија - 1:25:31

Петар Анакијев - Македонија - 1:38:09

Димитар Петровски - Македонија - 1:38:11