СТОПГРЧ таблети

Кажете стоп на грчевите!

СТОПГРЧ таблети

За вистинска борба против грчевите потребно е повеќе од магнезиум

Што може да предизвика грчеви?

  • Недостаток на минерали
  • Електролитен дисбаланс
  • Прекумерна физичка активност
  • Прегревање и дехидрација
  • Долготрајно седење

Стопгрч преставува комплексен препарат на магнезиумот со нутритивно делување. Идеална комбинација на внимателно избалансирани состојки – магнезиум, калиум и витамин Б6. Содржи и витамин Е кој го дополнува делувањето. Состојките содржани во Стопгрч делуваат заеднички во постигнување на задоволителен ефект.

Магнезиумот и калиумот придонесуваат за нормална мускулна функција.

Магнезиумот, калиумот и витаминот Б 6 придонесуваат за нормална функција на нервниот систем.

Магнезиумот и витаминот B6 придонесуваат за нормален енергетски метаболизам, нормална психолошка функција и придонесуваат во намалувањето на заморот и исцрпеноста.

Витаминот Е придонесува во заштитата на клетките од оксидативен стрес.

Една таблета Стопгрч содржи:
магнезиум – 50 mg
калиум- 70 mg
витамин Б6 -1 mg
витамин Е- 5 mg

Начин на употреба:  за возрасни; 1-2 таблети на ден.

Стопгрч може да се употребува и по подобрување на симптомите, како долгорочна превенција од грчеви.

 

Пакување: 50 филм таблети (блистер 5 x 10)/кутија.

Ве молиме да се придржувате до препорачаните дневни дози. Додатокот на исхрана не е надоместок или замена за избалансирана исхрана.