Lacalut multi-effect

Lacalut multi-effect

НОВА иновативна 5 во 1 формула:
-здрава гингива
-бели заби
-цврст забен емајл
-заштита од кариес
-свеж здив

lacalut-multi-efekt

LACALUT multi-effect пастата за заби содржи специфична комбинација на активни компоненти за идеална заштита комплетно на целата забна регија.
Хидроксиапатит игра улога на т.н. “течна глеѓ” со тоа што директно се вградува и ги пополнува настанатите дефекти.

  • Ја подобрува реминерализацијата на глеѓта и дентинот
  • Ја намалува појавата на кариес
  • Ги измазнува површините на забите и го намалува таложењето на забен плак

Натриум флуорид со ефект на реминерализација и заштита на оштетен и чувствителен забен емајл.
Алуминиум и калциум лактат – за ублажување на воспалението и сопирање на крварењето во случај на гингивит и пародонтопатија.
Фосфатни компоненти за одржувањена природната белина на забите.
Калиум хлорид за неутрализација на непријатниот мирис и одржување долготраен свеж здив.
Начин на употреба: Забите се четкаат два пати дневно. Наменета е само за возрасни.