Lacalut Herbal

Lacalut herbal

Lacalut sensitive, билна рецептура паста за чувствителни заби

Специјален комплекс од билни екстракти за заштита на гингивата од воспаление и натриум бикарбонат за идеален баланс на киселобазната рамнотежа
Дејство – противвоспалително, штити од кариес и ја зголемува отпорноста на забниот емајл на киселини и други штетни агенси..
***Во кој случај Lacalut билна рецептура е вистинскиот избор за Вас – гингивит, чувствителна слузокожа во усната празнина склона кон афти, херпес, ерозии и други промени, забен плак или забен камен, пародонтопатија, кариес .

Третман и превенција со Lacalut sensitive, билна рецептура

Гингивитот може да настане поради болест, хиповитаминоза, намален имунитет, забен плак,забен камен, механичка повреда и тн. Билната рецептура содржи комплекс од активни билни екстракти кои делуваат противвоспалително и антибактериски. Ја балансира кисело – базната рамнотежа во устата, неутрализирајќи ја киселата средина после јадењето. Најдобра профилакса со природен вкус.
Пакување: 75 ml