МУЛТИВИТАМОЛ ЛИНИЈА

Д-р Тајс Мултивитамол 6+ сируп

Додатоци на исхрана

Децата и адолесцентите не размислуваат дали храната која секојдневно ја внесуваат е здрава и богата со витамини. Важно им е само да е вкусна и модерна како на пример “брза храна”. Последиците од ваква неизбалансирана исхрана доаѓаат брзо. Затоа родителите можат навреме да превземат мерки внесувајќи во менито на своите деца храна богата со витамини, минерали и балансни материи.
Доколку имате потреба за избалансирана комбинација на витамини во случај на состојби на зголемена нутритивна потребакај мали деца, училишни деца или кај возрасни (за време на периоди на закрепнување, периоди на интензивен раст или периоди на потреба од подобрување на апетитот), можете да употребите од препаратите од Мултивитамол линијата на Dr. Theiss.
Д-р Тајс Мултивитамол препаратите содржат внимателно одбрана комбинација на витамини, прилагодена на возраста за која се наменети.

Д-р Тајс Мултивитамол 6+ сируп, формула Л 200 ml
– избалансирана комбинација на 9 витамини, лизин и соја лецитин,
– формула за состојби на зголемена нутритивна потреба на училишни деца,
– пријатен вкус на праска,
– витамините А, Б6, Д и Ц придонесуваат за нормална функција на имуниот систем,
– пантотенската киселина придонесува за нормална ментална способност, нормален енергетски метаболизам и за намалување на заморот и исцрпеноста.
Начин на употреба:
– деца од 6-14 години: еднаш на ден по 1/2 кафена лажичка,
– деца >14 и возрасни: два пати на ден по 1 кафена лажичка,
(една кафена лажичка одговара на 5 ml сируп).