Dr. Theiss Mucoplant морска вода

Mucoplant назален спреј со морска вода

Континуираниот престој во затворени, задушливи и премногу топли простории доведува до сушење на носната слузница. Таа станува чувствителна на напади од вируси и бактерии. Носот се затнува, што создава континуирано непријатно чувство.
Настинките, алергиските и инфективните ринитиси и риносинузитот исто така доведуваат до воспаление на носната слузница, со симптоми на затнат нос, слуз или габична секреција, сушење, црвенило и формирање на красти во слузницата.

Кај овие состојби помага Мукоплант морската вода назалниот спреј, кој ја користи лековитата моќ на морската сол. Мукоплант спрејот за нос ја навлажнува сувата носна слузница и механички ги чисти носниците од инфективни агенси, алергени, густ мукус или загадувачи. Присуството на минерали во изотонична концентрација делува деконгестивно и ја штити носната слузница.
Шишенцето на Мукоплант спрејот за нос има физиолошки дизајнирана пумпа која овозможува удобно вбризгување на спрејот, без чувство на студ или болка.

 

Dr. Theiss Мукоплант Морска вода спреј за нос

Dr. Theiss Мукоплант Морска вода спреј за нос

Мукоплант Mорската вода е спреј за нос наменет за одржување на хигиена и физиолошка влажност на горните дишни патишта. Го помага разредувањето на секретот и овозможува негово олеснето исфрлање. Го отпушта затнатиот нос и на природен начин ја чисти и влажни слузницата на носот.

Погоден е за подолготрајна употреба во случаи на:

• алергичен ринит
• настинки, ринитис, синузитис
• суви, валкани простории

Состав: 1ml раствор одговара на 1 ml изотонична морска вода, односно 0,9 % натриум хлорид. Конзерванс: бензалкониум хлорид и бензил алкохол.

Начин на употреба: возрасни и деца над 1 година: 2-3 пати на ден да се распрсне во секоја носница, а по потреба и повеќе пати. По отворањето употребливо 6 недели!

Пакување: стаклено шишенце со пумпа x 20 ml/кутија

 

 

 

 

Dr. Theiss Мукоплант Морска вода спреј за нос со арома на ехинацеа и еукалиптус

Мукоплант Mорската вода ехинацеа и еукалиптус арома е спреј за нос наменет за одржување на хигиена и физиолошка влажност на горните дишни патишта. Го помага разредувањето на секретот и овозможува негово олеснето исфрлање. Го отпушта затнатиот нос и на природен начин ја чисти и влажни слузницата на носот. Освежува со помош на природната арома на еукалиптус и ехинацеа.
Погоден е за подолготрајна употреба во случаи на:

• алергичен ринит
• настинки, ринитис, синузитис
• суви, валкани простории

Состав: 1ml раствор одговара на 1 ml изотонична морска вода, односно 0,9 % натриум хлорид. Конзерванс: бензалкониум хлорид и бензил алкохол.

Содржи ехинацеа и еукалиптус арома.

Начин на употреба: возрасни и деца над 3 години 2-3 пати на ден да се распрсне во секоја носница, а по потреба и повеќе пати. По отворањето употребливо 6 недели!

Пакување: стаклено шишенце со пумпа x 20 ml/кутија

 

Dr. Theiss Мукоплант Морска вода спреј за нос со арома на жалфија

Мукоплант Mорската вода со арома на жалфија е спреј за нос наменет за одржување на хигиена и физиолошка влажност на горните дишни патишта Го помага разредувањето на секретот и овозможува негово олеснеолеснето исфрлање. Го отпушта затнатиот нос и на природен начин ја чисти и влажни слузницата на носот. Освежува со помош на природната арома на жалфија.
Погоден е за подолготрајна употреба во случаи на:

• алергичен ринит
• настинки, ринитис, синузитис
• суви, валкани простории

Состав: 1ml раствор одговара на 1 ml изотонична морска вода, односно 0,9 % натриум хлорид. Конзерванс: бензалкониум хлорид и бензил алкохол.

Содржи арома жалфија.

 Начин на употреба: возрасни и деца над 3 години 2-3 пати на ден да се распрсне во секоја носница, а по потреба и повеќе пати. По отворањето употребливо 6 недели!

Пакување: стаклено шишенце со пумпа x 20 ml/кутија