Д-р Тајс Ехинацеа растителни капки

Echinacea – Зајакнување на одбранбените сили на организмот

Билката Echinacea angustifolia, теснолисната ехинацеа, е една од најпознатите и најупотребувани билки во традиционалната медицина. Екстракти, раствори и тинктури од оваа билка од многу одамна се користат како имуностимулатор при превентива од бактериски инфекции. Денес популарноста на хербалните лекови со имуностимулаторно дејство е во нагорна линија соодветно на се поголемата потребата од заштита од пандемиите на високо ризичните нови вируси.

Ехинацеа растителните капките на Д-р Тајс се единствени по својот состав затоа што содржат матична (хомеопатска) тинктура, која се подготвува на посебен начин и има попотентно дејство.

Што претставуваат Др. Тајс Ехинацеа растителните капки и за што се употребуваат?

Ехинацеа растителните капки имаат имуномодулаторно дејство:

  • го зголемуваат бројот и активноста н акрвните клетки и клетките на слезинката,
  • ја активираат фагоцитозата,
  • го стимулираат имуниот систем (имуностимулатор).

Д-р Тајс Ехинацеа растителните капки покажуваат и антиинфламаторно дејство.

Употреба:

  • Како превенција од инфективни заболувања (грип и настинки) при ослабена отпорност на арганизмот, стрес и зголемен физички и психички напор.
  • При акутни заболувања и рецидивни инфекции на дишните патишта (настинка, бронхитис, болно грло, ринитис и грип).

Што содржат Д-р Тајс Ехинацеа растителните капки?

100 g раствор содржи:

aктивна супстанција:

матична (хомеопатска) тинктура (Echinacea urtincture Ø HAB) од теснолисната ехинацеа (Echinacea angustifolia)…………… 33,3 g

Како се употребуваат Д-р Тајс Ехинацеа растителните капки?

Перорална употреба.

Возрасни и деца на 12 години:

Во колку не е поинаку препишано, како превентива се зема три пати на ден по 20-30 капки.

При опасност од акутна инфекција прво се земаат 50 капки, а потоа секој час по 10-20 капки.

За подобра апсорпсија преку слузницата на устата, се препорачува капките кратко да се задржат во устата.

За да може да се постигне задоволителен ефект, терапијата треба да трае континуирано најмалку една недекла.

Земањето на капките не треба да е подолго од 8 недели!

Изглед и содржина на пакувањето:

темно стаклено шише x 50 ml/кутија