Д-р Тајс АКТИВ ИМУН за деца 200 ml раствор за перорална употреба – додаток на исхрана

Д-р Тајс АКТИВ ИМУН за деца 200 ml раствор за перорална употреба – додаток на исхрана

Содржи три активни состојки кои придонесуваат за подршка на нормалната функција на имуниот систем и одбранбените сили на организмот, го намалува заморот и исцрпеноста.

Активни состојки:
– сув екстракт од плод на бозел (Sambucus nigra) 32:1 (0,5%)
– сув екстракт од плод на кучешки трн (Hippophae rhamnoides) 10:1 (0,5%)
– L- аскорбинска киселина (Витамин Ц)
– останати состојки: сорбитол, малтитол, калиум сорбат

Д-р Тајс Актив Имун за деца е избалансирана комбинација на состојки кои придонесуваат за подршка на имунитетот. Екстрактите од плодовите на бозел и кучешки трн придонесуваат за нормално функционирање на имуниот систем и одбранбените сили на организмот. Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имуниот систем и за намалување на заморот и исцрпеноста.
Имуниот систем има големо значење за приспособување на организмот, бидејќи сите сме постојано изложени на влијанието на животната средина, најмногу во периодот на влажните и ладни месеци. Затоа е потребно една добро функционална заштита на имунолошкиот систем.
Препорачана дневна доза: Деца над 2 години: 5 ml еднаш на ден. Адолесценти 14+ години: 10 ml еднаш на ден.

lizavchinja