ВИНОВА ЛОЗА (Vitis vinifera, Vitaceae)

ВИНОВА ЛОЗА (Vitis vinifera, Vitaceae)

Листот на Виновата лоза, кој се бере на есен, содржи високо количество на танини и антоцијанозиди, состојки кои делуваат особено ефикасно на венската и артериската циркулација: ги зајакнуваат ѕидовите на површинските вени и го спречуваат негативното влијание на слободните радикали на ситните капилари. Антоцијанозидите од виновата лоза ефикасно помагаат и кај хроничните заболувања на вените, ги намалуваат отоците на нозете и чувството на “тешки нозе”.

Dr. Theiss  Микро-венен линијата на природни производи е наменета за третман на капиларите и подобрување на циркулацијата и микроциркулацијата во нозете. Внимателно одбраната комбинација на состојки во Dr. Theiss Микро-Венен балсамот и Dr. Theiss Микро-Венен ладниот спреј, како што се екстрактите од див костен, винова лоза и планински бор ја намалуваат видливоста на капиларите, ја подобруваат циркулацијата и го намалуваат чувството на тежина во нозете.