МАГДОНОС (Petroselinum crispum, Umbelliferae)

МАГДОНОС (Petroselinum crispum, Umbelliferae)

Магдоносот е растение за кое се смета дека има бројни придобивки за здравјето на човекот. Тој е одличен извор на антиоксиданси, фолна киселина, и витамините А и Ц. Докажано е дека има антиинфламаторни својства, како и тоа дека помага во зајакнувањето на имунитетот. Маслото од магдонос (Aetheroleum petroselini) традиционално се употребува поради својството за неутрализација на лошиот здив од устата.

Lacalut Flora забната паста е наменета за превенција и третман на непријатен здив. Нејзината ефикасност се должи на единствената формула со светски докажани активни компоненти за сузбивање на непријатниот здив: јаванска куркума – со силно антибактериско дејство, ладно цедено маслиново масло – со противвоспалително и антиоксидантно дејство, масло од магдонос – за неутрализација на лошите мириси и етерично масло од луто нане за свежина и разладувачки ефект.