Клименум

КЛИМЕНУМ

28 филм-обложени таблети ДЕН + 28 филм-обложени таблети НОЌ
Додаток на исхрана

Систем ден/ноќ
Систем со континуирано 24 часовно компексно дејство, кој придонесува за:
• справување со топли бранови, немир или раздразнетост во периодот на менопауза
• одржување на нормални коски
• нормална функција на нервниот систем

Хмељот и екстрактот од трилисната црвена детелина придонесуваат за справување со топли бранови, немир и раздразнетост во периодот на менопауза.
Калциумот, магнезиумот и витаминот Д придонесуваат во одржување на нормална состојба на коските.
Магнезиумот и Витаминот Б6 придонесуваат за нормално функционирање на нервниот систем.

КЛИМЕНУМ 28 филм-обложени таблети ДЕН
Состав: микриокристална целулоза; екстракт од семе на соја (Glycine max); магнезиум оксид;
екстракт од трилисна (црвена) детелина (Trifolium pretense); фруктоолигосахариди; силициум диоксид; пиридоксин хидрохлорид (витамин Б6); магнезиум стеарат; обивка: хидроксипропилметилцелулоза, талк, титанов диоксид, полидекстроза, глицерин, Е172 (железен оксид, жолт), Е104*, Е132.

**% од препорачанитереферентни вредности за возрасни

КЛИМЕНУМ 28 филм-обложени таблети НОЌ
Додаток на исхрана
Состав: калциум карбонат; екстракт од семе на соја (Glycine max); пулверизирани шишарки од хмељ (Humulus lupulus); фруктоолигосахариди; микрокристална целулоза; магнезиум стеарат; силициум диоксид, витамин Д; фолна киселина; обивка: хидроксипропилметилцелулоза, полидекстроза, титанов диоксид; триглицериди со среден ланец, Е132, Е133, Е172 (железен оксид, црн), Е104*.

**% од препорачаните референтните вредности за возрасни

Начин на употреба: 1 таблета ДЕН наутро и 1 таблета НОЌ навечер. Препорачаните дневни дози не смее да се надминуваат.
*Може да има негативно влијание на атрактивноста и вниманието на децата.

Пакување: 56 филм-обложени таблети
Нето количина: 31,36 g ℮

Ве молиме да се придржувате до препорачаните дневни дози. Додатокот на исхрана не е надоместок или замена за избалансирана исхрана и здрав начин на живот.