Coupeliac special skincare gel – Помош при купероза

Купелиак гел за специјална нега – ефикасен против црвенило и видливи капилари кај мажи и жени.

Дерматолошка серија за нега на чувствителна кожа и кожа склона кон црвенила и која се карактеризира со изразени капилари во пределот на образите и носот. Соодветен и за придружна нега при третман на розацеа!
Активни состојки во Купелиак гел за специјална нега:

Calendula Officinalis (невен)
• ја регенерира кожата
• ја подржува клеточната регенерација
• има антиинфламаторни и
• антибактериски својства

Boswellia Serrata
• ја намалува еритемата
• спречува воспаленија
• ја смирува кожата

Porphyridium Cruentum
• ја стимулира микроциркулација
• ги регенерира клетките на кожата
• ги ублажува кожните иритации

Acetyl Tetrapeptide -33
• го намалување ослободувањето на интерлеукините
• се бори против несаканите ефекти на воспалението на кожата, како црвенило, проширени капилари, хиперпигментација и бледа кожа
• прави тенот да изгледа рамномерен

Индикации:
– Го намалува црвенилото
– Го олеснува чувството на вжареност во зацрвенетите регии
– Се избегнува настанувањето на нови црвенила
– Интензивно ја негува тенката и чувствителна кожа
– Клинички докажано

Употреба:
Наутро и навечер се нанесува рамномерно на вцрвенетите регии на кожата. Региите што се повеќе засегнати и акутно иритираната кожа, по потреба се негуваат повеќе пати дневно.

Купелиак гел за специјална нега на кожа:
– без конзерванси
– без парабени
– без парафински и силиконски масла
– без PEG – емулгатори
– без вештачки бои
– без парфем

Резултати од студијата по 6 недели примена на Купелиак гел за специјална нега:
Намалување на црвенилото – 29,2 %
Намалување на видливоста на црвенилото -29,2 %
Намалување на ширењето на црвенилото на кожата -24,5 %
Намалување на формирање на проширени капилари – 24%
*Студија спроведена на 20 испитаници (10 мажи +10 жени, постари од 45 години) од страна на независен дерматолошки институт.