Алгасан во поддршка на 47 Илинденски меѓународен кајак слалом

47 Илинденски меѓународен кајак слалом се одржа на 4. април на Матка, а учествуваа 150 натпреварувачи од 11 земји. Натпреварите во машка конкуренција се одржаа во три категории – К1,Ц1 и Ц2 додека во женска конкуренција во две категории – К1 и Ц1. Алгасан го поддржа овој настан, а тимот на Алгасан се погрижи за натпреварувачите.
Се надеваме дека пред нас се уште многу вакви викенди полни со спортски и рекреативни случувања. Тимот на Алгасан е секогаш подготвен за нови предизвици!